1advies.jpg

Advies

De Jager Bouwadvies kan zorg dragen voor het regelen van vergunningen, bouwtekeningen en werkvoorbereiding. Deze voorbereidende werkzaamheden worden voor zowel particulieren als bedrijven uitgevoerd. Advies bij verbouwingen alsmede het opstellen van een bouwkundig rapport behoort ook tot de taken van De Jager Bouwadvies. Hieronder kunt u lezen waarvoor u zoal bij ons terecht kunt. Heeft u naar aanleiding hiervan vragen, of wilt u vrijblijvend informatie over onze diensten? neemt u dan gerust contact met ons op.


Advies bij aan- en verkoop, nieuw- en verbouw

De Jager Bouwadvies is gespecialiseerd in het adviseren van particulieren en bedrijven bij het aankopen en/of verkopen van een woning of bedrijfspand. Hierbij kunt u denken aan het maken van een bouwkundig rapport, maar ook het verkennen van de (verbouw)mogelijkheden van het pand.

echtpaar krijgt advies
U heeft bijvoorbeeld een nieuw kantoorpand op het oog, maar zou de vergaderkamer graag wat groter zien? De Jager Bouwadvies bekijkt met u de mogelijkheden. Welke verbouwingen zijn mogelijk? wat voor kosten komen hier bij kijken? Of u wilt uw huidige woning uitbreiden met uitbouw of een serre. Ook dan kunt u rekenen op ons deskundige advies en begeleiding. De Jager Bouwadvies denkt met u mee over verbouw, aanbouw of een andere indeling van uw huidige woning. Wij beoordelen hiervoor de huidige staat van uw woning en de bouwkundige kwaliteit. Indien gewenst, maken wij op grond hiervan een bouwkundig rapport, zodat u precies weet wat de staat van het pand is.

De Jager Bouwadvies bespreekt met u uw wensen en kan de bouwtekeningen en constructieberekeningen verzorgen. Aan de hand van de mogelijkheden van het pand en uw budget, verzorgen wij een bouwtekening en ontwerp. Wij adviseren over mogelijke indelingen, maar ook over materiaalkeuze. Aan de hand van de bouwtekeningen kunnen wij ook eventuele vergunningen voor u regelen. Wij informeren u wat de verbouwing ongeveer gaat kosten. Of wat u ongeveer kunt verwachten voor het budget dat u in gedachte heeft.

Naast het adviseren bij de aan- of verkoop van uw woning verzorgt De Jager Bouwadvies een onderhoudsplanning van uw woning. Wanneer moet het schilderwerk worden bijgewerkt, en zijn de boeidelen niet aan vervanging toe? Vragen waar wij het antwoord op geven door het opstellen van een onderhoudsplan. Dit onderhoudsplan betreft alle aspecten die u wilt: van schilder- en timmerwerk tot de cv-installatie. Hieraan wordt een kostenplaatje gekoppeld, zodat u precies kunt zien wat er wanneer dient te gebeuren en met welke kosten dit gemoeid gaat. Wij zorgen tevens dat de werkzaamheden op tijd worden uitgevoerd door deskundige en ervaren vakmensen.

Bouwkundige keuring

Is alles redelijk in orde? Zijn er kosten te verwachten omdat er iets stuk kan gaan? Als u inzicht wilt krijgen in de kwaliteit van een gebouw, bijvoorbeeld omdat u een aankoop overweegt, kunt u het oordeel van een deskundige inspecteur goed gebruiken. Bij voorkeur doen wij de inspectie met u samen. Wij bekijken alles wat nodig is en geven daarbij uitleg over de geconstateerde gebreken, zoals; beoordeling van de fundering, keuring van de kruipruimte, de vloeren, het sanitair, het tegelwerk, de keuken(s), kasten, binnenwanden, plafonds, trappen, gevels, ramen, deuren, kozijnen met glas- en schilderwerk en zelfs de inbraakpreventie wordt gekeurd. Ook de dakconstructie, -bedekking, -randen en de goten, afvoeren en schoorstenen worden door ons geïnspecteerd. Tenslotte controleren we de staat en de werking van de aanwezige installaties. Vervolgens sturen wij u snel een inspectierapport toe (in de regel per e-mail). Wilt u geen rapport? Dat noemen we het een meeloopinspectie; dan sturen wij alleen digitale foto's. Hiermee kunnen wij u nog sneller en voordeliger helpen.

Meerjarenonderhoudsplan

Voor uw Vereniging van Eigenaren VvE of Bedrijfsgebouw voert De Jager Bouwadvies een conditiemeting uit, onderzoekt het onderhoudsverleden en maakt een meerjarenonderhoudsplan voor de komende 10 of 20 jaren. Iedere VvE is vanaf 1 mei 2008 wettelijk verplicht een onderhoudsfonds (reservefonds) te hebben voor (groot) onderhoud. Vanuit dit fonds onderhouden de eigenaren samen de gemeenschappelijke bouwdelen zoals: het dak, de gevel (schilderwerk), de gemeenschappelijke installaties, de gemeenschappelijke ruimten enz. Zie de website van de rijksoverheid en gebruik de VvE-onderhoudsmeter van VROM voor een eerste indicatie van wat ongeveer de hoogte zou moeten zijn van uw jaarlijkse reservering en gemiddelde omvang over de jaren van uw reservefonds.