1begeleiding.jpg

Begeleiding

Verbouwen is een ingewikkeld en intensief proces. De Jager Bouwadvies begeleidt u bij de nieuw- of verbouw van uw woning of bedrijfspand. Hierdoor heeft u te maken met één vast aanspreekpunt die uw belangen behartigt, uw wensen centraal stelt en namens u het bouwproces aanstuurt.

Deze begeleidingsfunctie kunnen wij van begin tot eind van het proces op ons nemen of, indien u dat wenst, voor bepaalde fasen. De begeleiding begint met het aanvragen van offertes bij ervaren en vakkundige aannemers, loodgieters, elektriciens of andere bedrijven. Wij doen uitsluitend zaken met professionele bedrijven. Wij werken regelmatig samen met bedrijven die wij al jaren kennen en waar wij zeer positieve ervaringen mee hebben, maar heeft u voorkeur voor een bedrijf waar ú goede ervaringen mee heeft? of goede referenties van? dan is dit natuurlijk ook geen probleem!

Bouwbegeleiding

Door ons uitgebreide netwerk hebben wij voldoende mogelijkheden om bij uw specifieke wensen een geschikt bedrijf te vinden. Voordat een offerte wordt opgevraagd bij een bedrijf, zal er met u een gesprek plaatsvinden waarin uw wensen verkend worden. Door rekening te houden met aspecten als; de huidige situatie en bouwkundige staat, uw wensen- en verlanglijst, maar ook tijd en geld, kunnen wij een geschikt bedrijf selecteren en een offerte opvragen. Wij doen dit in een gesprek namens of samen met u.

Vervolgens zullen wij de offerte beoordelen op aspecten als prijs en kwaliteit. Vervolgens informeren wij u over de offertes en adviseren wij u welke offertes te accepteren. Indien nodig regelen wij voor u de vereiste vergunning(en) bij de gemeente.

Vereniging van eigenaren

Speciaal voor een VvE kan De Jager Bouwadvies veel werk uit handen nemen. Als er zich ergens een gebrek voor doet kan de desbetreffende bewoner ons mailen of bellen, zodat er naar het gebrek gekeken kan worden en beoordeeld kan worden welke specialist hiervoor ingeschakeld wordt. De facturen die de specialist stuurt zijn dan aan de VvE gericht maar aan ons geadresseerd, zodat ook de verstuurde factuur gecontroleerd wordt. Nadat wij de factuur gecontroleerd hebben kan de VvE deze overmaken aan de specialist.

Wanneer het bouwen eenmaal is begonnen, blijven wij u ter zijde staan. Gedurende de bouw kan door De Jager Bouwadvies het bouwproces gecontroleerd blijven worden. De contacten met de aannemer onderhouden wij voor u. Eventueel meer/minderwerk zal door ons beoordeeld worden, en aan het eind van het bouwproces kunnen wij de oplevering verzorgen.

Opleveringskeuring

Het is zo ver. De aanbieder van uw nieuwe huis of verbouwing nodigt u uit voor de oplevering. Het pand is klaar. Vaak krijgt u op die dag ook de sleutel. Het is op dat moment verstandig een onafhankelijke bouwkundige voor de oplevering in te schakelen. De Jager Bouwadvies noteert de zichtbare gebreken in het opleveringsrapport, dat de aannemer, aanbieder of projectontwikkelaar moet opnemen in het ’proces-verbaal van oplevering’ Zeg duidelijk dat u dat wilt! De aanbieder van het nieuwe huis of de verbouwing moet de waargenomen tekortkomingen binnen de garantietermijn verhelpen.